Obłędna sałatka
Dzisiaj przychodzę do Was z lekką, smaczną, a nie przepraszam... OBŁĘDNĄ sałatką
Oczywiście, przygotowanie tej sałatki nie jest niczym trudnym, czasu dużo nie zajmuje, więc pamiętaj... NIE SZUKAJ WYMÓWKI!! Jeżeli uważasz, że ta sałatka to zbyt mało, zawsze możesz dorzucić grzankę z chleba razowego. Wiesz, że czas w jakim spożywasz dany posiłek ma znaczenie? Mózg dopiero po 15 minutach uzyskuje informację o sytości...! A Ty po 5 minutach sądzisz, że jesteś nadal głodny... i ( pewnie dalej coś wrzucasz na ruszt)... Dlatego często możesz mieć uczucie przejedzenia dopiero po chwili. Zjedz, napij się wody, odpocznij chwilkę, odpręż się. Leć dalej, ale syty - nie przejedzony
Część pacjentów już ją ma w swoich jadłospisach
Lubicie szaleństwo smaków? Są tu fani krewetek?
SKŁADNIKI
- Sałata lodowa
- 10 pomidorków koktajlowych
- 4 duże truskawki
- 10 krewetek
- 20g masła
- 0,5 łyżeczki suszonego czosnku
- 1/4 mango
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka miodu
PRZYGOTOWANIE
Wszystkie składniki umyj, osusz. Sałatę porwij na kawałki, pomidorki przekrój na pół, truskawki na ćwiartki. Mango, miód i sok z cytryny wrzuć do malaksera, zmiksuj. Masło wymieszaj z czosnkiem rozpuść na patelni wrzuć krewetki, smaż 1,5minu z każdej strony. Wrzuć na sałatę, pomidorki i truskawki, całość polej sosem z mango.
SMACZNEGO
Oczywiście, przygotowanie tej sałatki nie jest niczym trudnym, czasu dużo nie zajmuje, więc pamiętaj... NIE SZUKAJ WYMÓWKI!! Jeżeli uważasz, że ta sałatka to zbyt mało, zawsze możesz dorzucić grzankę z chleba razowego. Wiesz, że czas w jakim spożywasz dany posiłek ma znaczenie? Mózg dopiero po 15 minutach uzyskuje informację o sytości...! A Ty po 5 minutach sądzisz, że jesteś nadal głodny... i ( pewnie dalej coś wrzucasz na ruszt)... Dlatego często możesz mieć uczucie przejedzenia dopiero po chwili. Zjedz, napij się wody, odpocznij chwilkę, odpręż się. Leć dalej, ale syty - nie przejedzony
Część pacjentów już ją ma w swoich jadłospisach
Lubicie szaleństwo smaków? Są tu fani krewetek?
SKŁADNIKI
- Sałata lodowa
- 10 pomidorków koktajlowych
- 4 duże truskawki
- 10 krewetek
- 20g masła
- 0,5 łyżeczki suszonego czosnku
- 1/4 mango
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka miodu
PRZYGOTOWANIE
Wszystkie składniki umyj, osusz. Sałatę porwij na kawałki, pomidorki przekrój na pół, truskawki na ćwiartki. Mango, miód i sok z cytryny wrzuć do malaksera, zmiksuj. Masło wymieszaj z czosnkiem rozpuść na patelni wrzuć krewetki, smaż 1,5minu z każdej strony. Wrzuć na sałatę, pomidorki i truskawki, całość polej sosem z mango.
SMACZNEGO